Gör om, gör rätt


Idag har jag fått börja tänka om. Än en gång.

Jag kontaktade för ett tag sedan ett förlag bara för att se om de var intresserade av att ta emot mitt manus. Idag fick jag svar. De påpekade att om mitt manus handlar om häxor, kommer den onekligen att bli jämförd med Cirkeln. På gott och ont.

Detta fick mig att fundera. Vad handlar mitt bok om egentligen? Är det häxor som är i fokus här, eller är det något annat? Hur såg manuset ut från början, innan jag tog upp det igen från byrålådan och började skriva om? Vad var min grundidé? Först var jag ganska vilse och kände att jag kanske hade skrivit en massa förgäves, men ju mer jag tänkte desto mer utvecklade sig en ny story och en ny vinkling.

Ingen författare vill väl bli jämförd med en annan och absolut inte att man har härmat någon annan. Visst kan man ju låna vissa idéer och fortsätta utveckla  i samma spår. Men att kopiera och göra för likt? Nej, det passar inte. Därför förändras mitt manus ännu en gång och återgår mer till den ursprungliga idén. Förhoppningsvis blir det bättre och mer unikt.


0 tankar om “Gör om, gör rätt

  • Carola

    Det är något av en mardröm om mitt manus ska jämföras och liknas vid någon annans bok. Än så länge finns ingen som är lik vad jag vet och jag har verkligen ingen aning om hur jag skulle ändra fokus i den om jag skulle refuseras av den anledningen. Hua. Bra att du har en plan B som egentligen var plan A :).