Lär känna mig genom böcker


Idag tänkte jag berätta om mig själv genom böcker.

Favoritbok hittills i år?
Två stycken är mina favoriter.
Oona out of Order, Margarita Montimore
The Sumage Solution, G.L. Carriger 🐺

Favoritklassiker?
Adventures of Huckleberry Finn, Mark Twain. Jag läste den när jag pluggade engelska på universitetet och den var definitivt favoriten bland alla klassiker vi plöjde igenom

En bok som förändrat mitt liv?
Lilla huset på prärien och följande böcker av Laura Ingalls Wilder. Det var den första boken jag läste helt själv efter att jag hade lärt mig läsa. Älskade historien och det var fascinerande hur de levde på den tiden. Många gånger har jag tänkt på att det var så kallt i huset att de behövde värmeflaskor i sängen innan de kröp ner. Och att få socker på julafton var årets höjdpunkt. Det har gett mig perspektiv på livet.

En bok jag rekommenderar till alla?
Astas bok, Barbara Vine. Jag önskar att jag kunde glömma bort slutet så jag kan läsa den igen.

En bok jag inte tyckte så värst mycket om?
Great Expectiation, Charles Dickens. Titeln lovar ju så mycket men jag tyckte den var tråkig. Jag läste den när jag pluggade. Annars hade jag aldrig plockat upp den. I min smak är den överskattad.

En bok jag är besatt av?
Bara en? 🤣 Oftast är det den senaste boken jag har läst, om den är riktigt bra. Jag har börjat att gå tillbaka och läsa om vissa scener för jag tycker så mycket om dem och vill återuppleva känslan när jag läste det första gången. Några författare som jag gör detta med är Lovisa Wistrand (Drakviskaren och 600 mil till dig) och Gail Carriger (The Sumage Solution och How to mary a werewolf).

Böcker jag ser framemot att läsa?
Odinsbarn, Siri Pettersen. Jag har hört så mycket bra om den boken så den ligger och läskar mig i hyllan.
Wild Sign, Patricia Briggs. Älskar hennes Alpha & Omega serie (har du upptäckt ett varulvstema än bland mina favoriter?)

Läser just nu?
Som slalomläsare är det:
How to be a Victorian av Ruth Goodman
Vince & Joy av Lisa Jewell
Sambo på försök av Beth O’Leary
Tordyveln flyger i skymningen, Maria Gripe