Att skapa videor är krångligt men roligt 1


 

Här är ett utdrag ur vad jag höll på med igår, den dag i veckan du jag är ledig från mitt dagliga jobb och får tid att skapa:

Dagen innan hade jag äntligen hämtat hem mina dockor från ett bibliotek i Göteborg och jag därför kunde jag ta snygga kort på dem och även spela in en film med dem.

Jag började med att göra en introduktionsfilm där jag förklarar vad en nåltovande skräckförfattare gör. Det var inte det lätta, ska jag säga. Dels var det ett pyssel med att rikta in kameran och prova att det såg bra ut. Jag hade ställt upp den på ett staffli på ena sidan av bordet och jag skulle sitta på andra sidan. Varje gång jag skulle spela in fick jag gå runt hela bordet för att kunna sätta mig på plats, prova att min röst var tillräckligt stark och att jag syntes i skärmen. Sedan fick jag gå tillbaka runt bordet, stänga av kameran och sedan titta på det jag hade spelat in. Minst fyra gånger fick jag göra detta, innan alla inställningar var bra. Därefter gjorde jag den riktiga inspelningen, som jag också fick göra två gånger. Puh!

Därefter, när jag ändå hade ångan uppe, spelade jag in ännu en film där jag pratade om ergonomi kring att hantverka. Båda dessa filmer kommer snart ligga på youtube (jag ska bara redigera klart dem först).

Till sist gjorde jag två enklare filmer med min mobilkamera. Dessa två finns redan nu på youtube:

och

Vilken av dessa två tycker du bäst om? Varför?

Lämna gärna en kommentar nedan.


En tanke om “Att skapa videor är krångligt men roligt

  • Tora Greve

    Den andra var roligast, men den första var mest imponerande när det gäller att visa olika nåltovade ansikten.
    Jag har varit sjuk så länge, har inte orkat engagera mig i mail, facebook, bloggar. Hoppas det blir bättre nu med vår och 15 grader.

Kommentarer är stängda.