Prova en ny handarbetsteknik – nåltovning


Har du svårt att få till bra saker när du ska sticka? Tappar du maskor eller räkningen och måste börja om? Önskar du att det fanns ett hantverk som var enkelt och att man samtidigt kom igång snabbt med att få ett bra resultat?

Har du provat nåltovning?

Med hjälp av en nål med hullingar på sig format man ull till den form man önskar. Hullingarna griper tag i ullens fibrer och ju mer man sticker ner nålen i ullen desto mer drar ullen ihop sig och blir fastare.

Du behöver inte hålla reda på några maskor. Du kan börja och avsluta närsomhelst. Själv har jag små barn och blir ständigt avbryten när jag jobbar. Det gör inget, för jag kan sluta mitt i ett arbete och fortsätta nästa gång jag får en stund över. 

Prova du också och upptäck hur roligt och ja, beroendeframkallande det är. När du väl har börjat nåltova vill du bara skapa mer. Besök min webbshop för material. 

Dela gärna detta inlägg till den som gillar att pyssla.