Anna Wahlgren på Skavlan 9


Vad tycker ni om det som Anna Wahlgren sa på Skavlan om bråket med hennes dotter Felicia? Med gråten i halsen talade hon om offentlig avrättning och att man kan dö av brustet hjärta. Se intervjun här.

Jag tror att det ligger mycket mer bakom det hela än vad hon egentligen vill visa. Det finns alltid två sidor till allting och dessutom är det inte ens fel att två träter, för att låta lite klyschig. Anna har förklaringar till varför hennes dotter säger så elaka saker om henne och menar framför allt att det är pappan som ligger bakom det hela. Själv menar hon att det inte var så hemskt som hennes dotter menar.

Jag tycker mig se någonting annat under ytan. Någonting hon kanske inte förnekar men som hon helt inte ser för vad det är. Jag tror att den verklighet som Felicia beskriver är en verklighet som Anna inte förstår eller ser på samma sätt. Ursäkta mig för att jag säger detta, men jag tror jag kan förstå att en dotter inte pratar med sin mamma om vissa saker, så som att hon håller på att skriva en bok om sin barndom som visar upp sin mamma i dålig dager. Jag tror inte att Anna är helt oskyldig i detta familjedrama. Det tråkiga är bara att det visas upp i det offentliga rummet och deras bråk måste gå via allmänheten och inte stanna bakom familjedörrarna, där det egentligen borde vara. Där kan jag förstå Annas hjärtesorg att hon har blivit offentligt beskjuten.

Men ändå får det hela mig att fundera.

Vad tror du?


9 tankar om “Anna Wahlgren på Skavlan

 • Mia

  med tanke på att Anna wahlgren leder många osäkra föräldrar tycker jag att Felicia gjorde helt rätt i att gå ut offentligt med hennes historia. Dock förvånas jag över att Anna väljer att försvara sig snarare än att bemöta Felicias känsla av sin barndom, detta i sig kanske inte är den bästa reklamen för en fortsatt karriär som barnuppfostringsguru..

  • nathaliesjogren

   Nej, det var väl kanske delvis därför Anna höll den tonen, för att behålla nån sorts värdighet. Inte vet jag. Men jag tror inte hon lyckades så bra. Speciellt inte efter att hon kallade sitt barn krypskytt.

 • shadaim12

  Jag blir inte klok på det här, fattar inte hur en person som anna w kan visa sig i tv efter dotterns bok.
  Dessutom verkar hon inte fatta ett jota av vad dottern skriver om hennes barndom och hur hon faktiskt upplevt det. Anna w är för mig en total känslolös och iskall person.
  Ursäkta mig men Anna w får mig att vilja kräkas!

  • nathaliesjogren

   Det finns tyvärr människor som inte kan se sina egna fel eller aktioner i en händelse. För dem är det alla andras fel och de själva blir offer. Sorgligt, men så är det ibland. Tyvärr.

 • Halvbonden

  Jag håller med dig. Jag tror att det Felicia säger är sant, men sedan finns det ju barn som upplevt värre saker och ändå älskar sin mamma över allt annat.
  Jag tror ”felet” om man ska kalla det det, ligger i att Anna, som hon sa, fick tre barn på två år, och dessutom hade tre innan, och sedan fick tre till efter. Jag tror att Anna hade så mycket att göra med alla barn att hon inte hann fånga upp Felicias oro och göra henne trygg. Men sen vems fel det är tycker jag det är svårt att säga, för alla föräldrar gör ju så gott de kan. Jag tror ju inte att det var Annas mening att Felcia skulle må dåligt. Och å andra sidan måste ju en vuxen veta bättre.. så det är svårt..

  • nathaliesjogren

   Ja det är inte lätt att säga vems fel det är o vem som har rätt när man själv inte har varit där. Det kan ju bara de två svara på. Men jag håller med dig om att Anna nog hade fullt upp.

Kommentarer är stängda.