Skrivarkurs i världsbyggnad 6


I höstas anmälde jag mig till en nätbaserad kurs i hur man bygger upp en fantasyvärld, men den blev inte av pga för få anmälda. Men nu har den äntligen börjat och det är faktiskt roligt.

Behöver din draken nånstans att bo? heter kursen.

Jag har alltid varit lite skeptisk när det gäller skrivarkurser och hjälp med att skriva. Varför det är så vet jag inte riktigt. Kanske är det för att jag är rädd att jag ska få tips som inte passar in mitt sätt att skriva och då kanske jag får ångest för att jag inte ”gör som alla andra”.

Men den här kursen är än så länge en mycket bra kurs och man får bra respons av deltagarna och kursledaren. Varje vecka har man en eller några frågor om sin värld som man ska beskriva. T.ex. Hur bildades din värld, Berätta om två rivaliserade platser m.m. Det är mycket utvecklande och roligt. Jag har hittills kommit på mycket mer om min värld än vad jag först hade trott.

Så jag börjar tänka om det där med att ta hjälp av kurser m.m. Det är nog inte så dumt i alla fall.


6 tankar om “Skrivarkurs i världsbyggnad

  • Susanne Ahlenius

    Det bästa med kurser är att alltid lör man sig något. Sedan behöver man bara ta godbitarna som passar dig och ditt skrivande. Jag har haft bra hjälpa av skrivkurser men lagom är bäst.

  • Anna Keiler

    Vad kul att det är en bra kurs. Och man får ta till sig den info/kunskap som passar en. Resten kan man ju skippa. Det är det som är så bra med att skriva, man gör som man vill! Ingen annan bestämmer över ditt manus!

  • Tika Vaala Ewenson

    Låter kul och intressant 🙂 Har bara gått en skrivarkurs hittills, hoppas på att jag får tid för fler, men jag har haft liknande tankar som du själv, vilka kanske inte helt och hållet har försvunnit, men de har mildrats 🙂

Kommentarer är stängda.