Grabben i kuvösen bredvid


 (kollega.se)

Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson. Den här boken har jag hört talas om mycket, främst från författarens mor, som jag fick glädjen att träffa några gånger under en skrivarkurs. Hon berättade dels om sin son och dels om hur han hade jobbat med att få sin bok publicerad.

Snart därefter dök hans bok upp hos Malou på Efter tio, tv4. Jag tänkte, den boken måste jag läsa.

Men det var inte förrän nu, när jag snubblade på den på jobbet som jag faktiskt gjorde det. Och håller nästan på att sträckläsa den på alla lediga stunder jag har. Svårt att hålla sig för skratt, för han skriver på ett sådant härligt, lätt och roande sätt. Verkligen med glimten i ögat. Och man förstår även vilken underbar mamma han har. Det behöver man inte ha träffat henne för att förstå.

Nog skrivet, nu dyker jag ner med näsan i boken igen.


0 tankar om “Grabben i kuvösen bredvid

  • Anne Jonsson

    Kanske man ska läsa den boken, jag gillar roliga böcker, de piggar upp!! Jag kan däremot tänka mig att det blir stora kontraster för dig som skriver skräck, att blanda upp ruskigheterna du skriver med att läsa en rolig bok. Häftigt!