This or That – enkät


Från Bokstycke kommer dessa frågor, som jag tänkte ge mig på.

01. Ljudbok eller bok  i handen

Jag har väldigt svårt för ljudböcker. Pga rösten som läser in den. Det är nästan alltid något jag irriterar mig på. Att personen betonar något fel, gör till sig när hen ska läsa repliker, att hen pratar för långsamt, eller någon annan småsak. Dessutom har jag svårt att koncentrera mig när jag bara lyssnar. Jag börjar gärna tänka på något annat och då måste jag gå tillbaka hela tiden. Så alla gånger väljer jag bok i handen.

02. Pocket eller inbunden

Om det är en tjock bok föredrar jag inbunden. Det är lättare att hålla i den och bläddra. Annars spelar det ingen roll.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat (fiction/non-fiction)

Oftast påhittad, men nån gång slinker en verklighetsbaserad bok igenom.

04. Harry Potter eller Twilight

Jag har inte läst Twilight. Den första filmen har jag sett, men den föll mig inte direkt i smaken. Jag vet inte varför, men för mig var det bara en vanlig film som inte lämnade större spår i mig.
Harry Potter, däremot, har jag läst. Plöjde igenom de fem första böckerna en sommar och tänker ofta på dem. Dels på karaktärernas utveckling, på språket och på författaren. Harry Potter gillar jag.

05. Fantasyvärld eller vår värld?

Ja, jag tycker om känslan om att det kan finnas något annat runt hörnet som vi vanliga inte ser. Att inte ha den känslan, att det inte skulle kunna finnas några andra världar vore otroligt tråkigt. Jag kan säga så här: om jag får ta med mig min familj, så skulle jag välja en fantasyvärld.

06. Kindle, iPad eller annat

Har endast testat att läsa en bok elektroniskt, då på min mobil. Det var ingen hit. Jag tror jag håller mig ett tag till till pappersversionerna.

07. Låna eller köpa böcker

Ett tag lånade jag otroligt mycket böcker och läste därefter. Numera, när jag lånar böcker, glömmer jag oftast av att lämna tillbaka dem i tid. Därför föredrar jag att köpa böcker, för då har man ingen tidspress på sig när man ska ha läst ut dem.

08. Bokhandel eller online?

För mig som bor lite ute på landet är det smidigast att handla online. Om man vet vad man vill ha. Fördelen med bokhandel är att då kan man strosa omkring och kika runt. Dessutom kan man få hjälp av personalen som oftast är kunnig.

09. Ensamstående bok eller triologi

Det beror helt på. Är historien tillräckligt spännande och intressant läser jag gärna fler böcker om samma karaktärer. Annars går det lika bra med fristående.

10. Tjock bok eller kort bok

Det beror också på. På hur historien är. Är det tillräckligt bra spelar inte tjockleken någon roll.

11. Romans eller action

Action

12. Mysa under en filt eller steka i solen

Mysa under en filt. Alla gånger. Tycker att sommaren är för varm. Jag gillar mycket mer hösten, då mörkret kommer och man får lov att tända ljus och kura ihop.

13. Varm choklad eller latte

Dricker inte kaffe eller någon variant av det, så det får bli varm choklad. Helst skulle jag välja te.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning

Lite både ock. Om jag har hört talas om en bok, men vet inte om det är riktigt en bok som jag skulle gilla kikar jag gärna runt på recensioner och ser vad andra har tyckt. Ibland läser jag en bok bara för att jag tyckte baksidestexten är bra.

Det var alla frågor. Jag skickar nu vidare den här utmaningen till Carola och Perny.  Lycka till.


0 tankar om “This or That – enkät