Skrivtips: fortsätt skriva


Håller du på att skriva på ett manus? Känner du någon gång att du inte riktigt vet hur du ska fortsätta? Just nu är jag i början av ett manus och det är mycket jag inte har klurat ut ännu. Jag vet början och har en någorlunda ide hur det ska sluta, men jag vet inte alla steg och scener på vägen. Ibland kan man som författare bli orolig över att man kanske inte kommer att kunna lösa det.

Oroa dig inte. Fortsätt bara skriva. Du kommer att lösa det. Genom att skriva kommer det att komma till dig. Ibland fortsätter du skriva där du är i manuset, ibland kan du hoppa fram någon scen och skriva något som du vet ska hända och känner dig säker på. Ibland hjälper det att skriva ner sina tankar kring problemet. Att bara få sätta sina tankar på pränt hjälper mer än man tror. Prova själv får du se.

Därför vill jag säga till alla er skrivande människor där ute: fortsätt skriva.