Manuset tar alltmer form


Idag åkte jag till naturreservatet Näsbokrok, inte långt från mig. Jag var där för några år sedan och fick då en sådan inspiration till det manus som jag nu äntligen har börjat skriva på.  Det har kommit andra manus emellan och ett litet barn, så det är inte  förrän nu som jag riktigt börjar skriva på det manus som går under arbetsnamnet Tvillingarna och fastern. Ingen bra titel direkt, men det får duga så länge.

Efter att jag fått iden till manuset gick jag en nätkurs där jag lärde mig hur man bygger upp en värld och skapar sig en bakgrund till sin berättelse. Passar väldigt bra om man ska skriva t.ex. en fantasyhistoria. Den kursen hjälpte mig mycket och jag har kunnat tänka på den världen mycket och slipat på den i huvudet innan jag väl satte igång att skriva.

Manuset handlar om ett tvillingpar som hamnar i underjorden och måste hindra dess invånare att sprida sig till människovärlden (kortfattat).

Därför har den här boken som jag fick i julklapp hjälpt. Nordiska väsen av Johan Egerkrans.
image

Vidare tog jag några kort på Näsbokrok, bland annat  på stengrodan som, i mitt manus, är ingången till underjorden. Jag måste erkänna att det var lite läskigt att lägga handen på den. Tänk om det hände något?
image

image

image

image