Plötsligt kom det bara till mig


Igår var jag och min man på konsert. Vi såg Mark Lanegan Band på Pusterviksteatern i Göteborg. Jag har inte lyssnat speciellt mycket på Mark Lanegan måste jag erkänna, men hört några av hans låtar. Konserten igår var bra, speciellt i början när det bara var Mark och en gitarrist på scenen. Då kom han wiskeyröst fram bäst.

Själv hade jag Outlander på hjärnan och tankarna återkom hela tiden dit. Tänk att få kunna skriva en sådan bok! Jag som skriver skräck brukar inte ha med så mycket kärlek i mina berättelser och jag måste erkänna att jag inte har utvecklat den sidan av mitt skrivande så mycket. Jag har nu börjat på ett nytt manus och jag funderade, medan jag lyssnade på musiken hur jag skulle kunna utveckla det manuset.

Då kom det bara till mig. Under en av låtarna visste jag vad jag behövde lägga till. En ny karaktär naturligtvis. Och med ens visste jag hela upplägget och hur den karaktären skulle intrigeras med mitt manus. En härlig känsla spred sig i kroppen. Nu visste jag precis hur jag skulle skriva. Underbart!