Ny månad nya tag


Nu har första helgen i december äntligen passerat och jag kan återigen få lov att skriva. Nu är det inget som ska stickas, inget som måste nåltovas. I och för sig fick jag en beställning på ett nåltovat troll, men det hinner jag göra även om jag skriver.

Helgen som var ställde jag ut på två ställen. Dels var jag personligen på plast och sålde hantverk i en kall lada. Andra dagen pälsade jag på mig fyra par strumpor (varav tre var raggsockar!), tre tröjor och två halsdukar! Brr det var kallt.

Det andra stället var på sci fi mässan i Älvsjö. Där såldes min bok I nattens mörker tillsammans med ett gäng glada författare. Det hade tydligen gått bra, vilket alltid är trevligt. Nästa gång kanske jag kan vara med personligen.

Så, nu är det då äntligen tid för att skriva igen. Faktiskt skönt. Det första jag ska börja med är att göra karaktärsanalys, dvs fördjupa mig lite i varje person innan jag skriver vidare på själva manuset. 🙂 En del av detta är att byta namn på karaktärerna. Jag har insett att en del namn inte passar alls. De är för tråkiga och säger mig ingenting. De ger inte karaktärerna något djup.


0 tankar om “Ny månad nya tag

 • annejons

  Har du nyligen börjat på ditt manus? Är det andra eller tredje boken? Namnsättning är lite knepigt, håller med dig. Har ingen bra idé om hur man ska gå tillväga heller mer än lyssna på magkänslan.
  Fint det är med små snöflingor som sakta dalar ner över sidan 🙂

  • nathaliesjogren

   Jag har jobbat ett tag med mitt manus, men inte alltid haft tid att skriva så det tar längre tid än jag hade tänkt mig. Har kommit ungefär halvvägs. Det är bok nr 2 just nu, men jag har bok nr 3 och 4 i huvudet. Och ev. nr5 också…. 😛

 • Tika Vaala Ewenson

  Roligt att du kunnat börja skriva igen, hoppas det går bra 🙂
  Namn är roligt, jag brukar gå efter betydelsen, på det sättet fångar jag kärnan i karaktärens personlighet, utan att det blir för uppenbart för andra (om de inte som jag älskar att slå upp namnbetydelser på nätet 😉 )

  • nathaliesjogren

   Ja, precis. Några namn har jag letat mig fram, för jag tyckte inte de första passade. Så jag sökte på ord som passade in på karaktärerna och hittade då bättre namn. 🙂