Missa inte stickfestival i väst (SIV) 2


Nu till helgen är det den årliga stickfestivalen i väst (SIV) på Grötö. Det är en härlig festival och en mekka för alla stickerskor där ute.

Själv var jag där första gången för två år sedan. Jag sov över hos min mamma i Gbg för att kunna ta bussen tidigt ut till färgan (ja, det är lite bökigt att ta sig dig med två färgor men det är det värt det). Vid busshållplatsen stod jag med min korg med garn och stickor och var lite halvnervös. Då får en kvinna syn på mig, tittar på min korg och frågar ”stickfestivalen? Dit ska jag också.” Därefter hade vi en trevlig resa ihop och pratade om allt möjligt. Jag kände ingen där, men hade skrivit upp mig på två workshops. Det var verkligen roligt och i pausen var det bara att slå sig ner varsomhelst och prata med varandra. Stickandet förde oss tillsammans. När dagen var slut var jag trött men mycket nöjd.

Förra året åkte jag dit igen. Det året var det ute på Onsala och för mig som bor i Frillesås

I år ställer jag ut mina nåltovade figurer. 🙂

Missa inte stickfestival i väst (SIV) 2


Nu till helgen är det den årliga stickfestivalen i väst (SIV) på Grötö. Det är en härlig festival och en mekka för alla stickerskor där ute.

Själv var jag där första gången för två år sedan. Jag sov över hos min mamma i Gbg för att kunna ta bussen tidigt ut till färgan (ja, det är lite bökigt att ta sig dig med två färgor men det är det värt det). Vid busshållplatsen stod jag med min korg med garn och stickor och var lite halvnervös. Då får en kvinna syn på mig, tittar på min korg och frågar ”stickfestivalen? Dit ska jag också.” Därefter hade vi en trevlig resa ihop och pratade om allt möjligt. Jag kände ingen där, men hade skrivit upp mig på två workshops. Det var verkligen roligt och i pausen var det bara att slå sig ner varsomhelst och prata med varandra. Stickandet förde oss tillsammans. När dagen var slut var jag trött men mycket nöjd.

Förra året åkte jag dit igen. Det året var det ute på Onsala och för mig som bor i Frillesås

I år ställer jag ut mina nåltovade figurer. 🙂


2 tankar om “Missa inte stickfestival i väst (SIV)

  • Jess

    Det är för långt ifrån mig men låter skoj! Sticka tillhör bland det jag gillar mest särskilt framför tvn! Just nu stickar jag en grytlapp med hundtassar på. Sen har jag ett gäng ufon liggandes med

Kommentarer är stängda.