Lördagsenkät Hur skriver du


Jag läste på Debutantbloggen att de berättar där hur de skriver och vilka skrivrutiner de har. Därför tänkte jag hänga på och blogga om det jag med.

Just nu skriver jag lite överallt. Inte bara på olika ställen utan även med olika verktyg. I vanliga fall skriver jag helst för hand, med bläckpenna, men den senaste tiden har jag upptäckt ett annat hjälpmedel: appen writer.

Den är faktiskt ganska smidig och lätthanterlig. Till skillnad från när man skriver meddelanden på mobilen tycker jag faktiskt att det är lättare att använda appen. Det är t.ex. lättare att flytta runt markören i texten och smidigare att få tjock text. Dessutom sparas det man skriver snabbt och enkelt. Writer är en mycket bra app som jag rekommenderar.

På appen har jag gjort listor på scener jag ska skriva, men kanske inte direkt har tid just då att skriva. Då kan jag lätt ta fram dem igen när jag väl får en liten stund över.

Jag skriver oftast som bäst med musik. Här på bloggen har jag presenterat några av mina karaktärer genom olika låtar. Dessa och andra lyssnar jag på när jag skriver. Ibland har jag bara några minuter att skriva (med små barn får man leva i små stunder i taget) och då hinner jag inte sätta på någon musik. Då försöker jag istället nynna en låt i minnet så jag kommer in i rätt stämning.

Hur gör du när du skriver?