London – Heathow är gigantisk 1


Fredag kväll skulle jag ta flyget till London. Den var inte direkt en smidig resa. Själva flygningen gick smidigt och jag hann jobba en del på manuset Undergång, men det var till och från flyget som var det krångliga.

Jag betällde biljetter på tisdagen innan resan och direkt efter kom jag på att jag inte hade ett giltigt pass. När jag ringde polisen sa de att det tar fem arbetsdagar att få ett nytt. Det skulle jag inte hinna få. Det enda jag kunde göra var att ordna ett provisoriskt pass, och det kunde man bara fixa i Göteborg och tidigast 24 timmar innan resan. Dessutom bara i Göteborg. Stressigt värre.

På fredagen hade jag några lektioner men jag hade svårt att koncentrera mig eftersom jag direkt efter behövde åka till Gbg och ordna passet. Jag hade hört att det kunde ta flera timmar i kön och jag var orolig att jag inte skulle hinna hem emellan utan skulle bli tvungen att åka direkt till flygplatsen. När jag väl kom dit fick jag tid direkt och det hela tog inte mer än tio minuter.

Jag hann hem och umgicks med familjen en stund innan jag åkte till flygplatsen. Då dök nästa stressfaktor upp. En olycka på motorvägen. Det blev totalstopp. I en halvtimme!

Jag blev allt mer nervös. Tänk om jag inte hann med flyget. Jag lyckades ringa till Landvetter men de kunde inte hjälpa mig med incheckningen. Som tur var började kön röra sig och jag kom fram tio minuter innan incheckningen stängde. Puh!

Men när jag skulle checka in påstod de att jag hade köpt en stand-by biljett och undrade om jag kunde vänta på ett flyg dagen efter. Nej! sa jag bestämt och jag fick lov att gå vidare. Nervöst gick jag vidare genom tullen fram till gaten men jag fick en plats och kom ombord på flyget.

När jag väl landade upptäckte jag hur gigantisk Heathrow är. Först fick man åka tåg bara för att komma till bagageutlämningen, sedan gå genom långa korridoren till passkontrollen och till slut kunde jag välja att ta tunnelbana eller expresståg till centrala London.

Det var inte lite snurrigt, men som tur var är engelskmän vänliga och jag fick hjälp med att hitta rätt tåg och fatta hur biljettmaskinen fungerade.

Förhoppningsvis lyckas jag ta samma väg tillbaka på söndag när jag åker hem. Fortsättning följer …


En tanke om “London – Heathow är gigantisk

Kommentarer är stängda.