A wibbley wobbley elementary time in London


Min Londonvisit blev kort men intensiv. Jag och min syster var rena fangirls och sprang omkring och kollade in en massa speciella platser.

image

Det började med The Who Shop. Min syster har inte sett serien men jag blev alldeles lyrisk när jag kom in i den affären. Det fanns allt möjligt där. Tekoppar i form av Tardis, dockor, kläder, seriealbum, nyckelringar, masker (om man vill klä ut sig till en Cyberman) m.m. Hur mycket fräckt som helst.

Samtidigt var jag nervös för jag hade bestämt mig för att visa upp min docka för personalen. Till slut vågade jag och de blev verkligen imponerande av mitt hantverk. Vi pratade en del om rättigheter och jag förstod jag ska ha dockan som uppvisningsobjekt och inte sälja vidare.

Därefter åkte vi tillbaka till centrala London (för the Who Shop ligger lite österut i London) och letade upp olika David Bowie platser, bland annat en där han poserade för Ziggy Stardust albumet.

När vi letade efter nånstans att äta lunch hittade vi bland annat en pub som heter Shakespeares head. Passade då just i helgen firade man 400 års jubileet av författarens död. Tyvärr var det fullt och vi hamnade på ett annat ställe, men det var lika bra där. Jag fick en kopp English tea efter maten och det var inte fy skam.

image

Turen gick sedan vidare till parlamentet och Big Ben. Tyvärr var de guideade turerna slut för dagen men Doctor Wool fick ändå lite sightseeing.
image

Inte långt ifrån Big Ben ligger 10 Downing Street, där vi hade en trevlig pratstund med en av de vaktande poliserna. Alla engelsmän är så trevliga och gästvänliga. Till och med polisen visade upp sin guidesida och förklarade vilket av huset bakom staketet som var just nr 10. Tyvärr tog jag inget kort, då det var för långt bort för att det skulle bli bra.

Vi gick vidare och vid Trafalgar Square fick vi syn på en turistbuss som hette Ghost Bus Tour. Den vill vi åka, tänkte vi och letade upp hållplatsen. Tyvärr var der för lång tid till nästa avgång, men över gatan fick vi syn på något ännu bättre. Sherlock Holmes pub.
image

Där inne kunde man till och med beställa Watsons eller Sherlocks öl.
image

Därefter styrde vi kosan mot Abbey Road och The Beatles studio.
image

Nu började det bli mörkt och det syns tyvärr inte att det står Abbey Road Studios ovanför dörren, så du får lita på mig. Jag passade även på att ta några kliv över det kända övergångsstället. Just den här kvällen hade de slängt upp några staket för att renovera gatan, så det blev bara en halv promenad.
image

Nästa stopp var Elementary, om du ursäktar uttrycket. Vi tog nämligen en taxi till 221b Baker street och kikade in på Sherlock Holmes museet.
image

image

Museet var stängt men i skyltfönstret fanns det verkligen roliga saker. Böcker, spel, förstoringsglas och tekannor m.fl. Vad sägs om någon av dessa tekannor att njuta sitt te med?
image

image

Avslutningsvis tittade vi även in i The Beatles shop.
image

Jag kan meddela att på andra sidan gatan fanns en Rolling Stones affär.

Efter detta fangirlande åt vi middag och begav oss tillbaka till hotellet, för jag skulle upp tidigt nästa morgon. Men det är en annan historia …