Iron & Wine på Pusterviks


Igår var jag, min man och min svåger på konsert på Pusterviks i Göteborg. Vi såg Iron & Wine. Det är en grupp som min man upptäckte för många år sedan och som jag började gilla via honom.

Vi såg Iron & Wine för en del år sedan på Trädgår’n i Gbg men då blev vi lite besvikna. Det var första gången jag såg honom live men han hade då med sig en ensamble bestående av bland annat en saxofonist. Det passade inte. Så igår sa vi: bara det inte är en saxofon så är det bra.

När han väl kom ut på scen var han ensam. Bara han och hans gitarr! Underbart. Tyvärr började han med den absolut bästa låten (tycker vi). Han kunde ha sugit på den lite. Men vad som var roligt var att han sedan frågade publiken vad de ville höra och han spelade de låtar som de ropade ut. Han sa själv att det var roligt för han fick då chansen att spela låtar som han kanske inte alltid får spela.

Vi stod högst upp på läktarn och mös. Det var verkligen stämningsfullt och hans låtar ter sig bäst med bara hans röst och gitarr. Inget mer.

Vi var väldigt nöjda. Bästa konsertet hittills. Enligt mig.

Om ni inte har hört Iron & Wine innan eller vill njuta lite kan ni lyssna på detta:

Iron & Wine på Pusterviks


Igår var jag, min man och min svåger på konsert på Pusterviks i Göteborg. Vi såg Iron & Wine. Det är en grupp som min man upptäckte för många år sedan och som jag började gilla via honom.

Vi såg Iron & Wine för en del år sedan på Trädgår’n i Gbg men då blev vi lite besvikna. Det var första gången jag såg honom live men han hade då med sig en ensamble bestående av bland annat en saxofonist. Det passade inte. Så igår sa vi: bara det inte är en saxofon så är det bra.

När han väl kom ut på scen var han ensam. Bara han och hans gitarr! Underbart. Tyvärr började han med den absolut bästa låten (tycker vi). Han kunde ha sugit på den lite. Men vad som var roligt var att han sedan frågade publiken vad de ville höra och han spelade de låtar som de ropade ut. Han sa själv att det var roligt för han fick då chansen att spela låtar som han kanske inte alltid får spela.

Vi stod högst upp på läktarn och mös. Det var verkligen stämningsfullt och hans låtar ter sig bäst med bara hans röst och gitarr. Inget mer.

Vi var väldigt nöjda. Bästa konsertet hittills. Enligt mig.

Om ni inte har hört Iron & Wine innan eller vill njuta lite kan ni lyssna på detta: