Hösten är härlig


Har jag sagt att jag gillar hösten? Vet ni om att det är min favoritårstid? Det är så skönt när den, i min smak, lite för varma sommaren tar slut. Istället blir luften kall och klar.

När hösten är här kommer stora tekokaren fram.

image

Nu när det blir kyligare är det skönt, efter en promenad, att kura ihop i soffan med en god kopp te. Till sällskap har man en god bok, något handarbete eller ett manus att jobba med.

Det är på hösten som jag skriver bäst. Just när det blir mörkare och då många andra säger att de blir deprimerade tar min kreativitet fart. Jag minns fortfarande med glädje hur jag satt hemma på mitt rum på Tjörn och knåpade på I nattens mörker. Oftast var det mörkt ute och jag kunde se månen lysa genom fönstret. Musiken sjöng från högtalarna och jag skrev så att pennan glödde. Det är den känslan jag alltid försöker komma tillbaka till när jag skriver.

Därför ser jag alltid fram emot när hösten kommer. När träden sprakar i gyllene färger, man hittar svamp i skogen och man får äntligen lov att tända ljus och sätta på sig sina stickade tröjor och sjalar.

Här är en av de sjalar jag har stickat, i min favoritfärg lila.

image

Håll med mig, visst är hösten härlig!

Hösten är härlig


Har jag sagt att jag gillar hösten? Vet ni om att det är min favoritårstid? Det är så skönt när den, i min smak, lite för varma sommaren tar slut. Istället blir luften kall och klar.

När hösten är här kommer stora tekokaren fram.

image

Nu när det blir kyligare är det skönt, efter en promenad, att kura ihop i soffan med en god kopp te. Till sällskap har man en god bok, något handarbete eller ett manus att jobba med.

Det är på hösten som jag skriver bäst. Just när det blir mörkare och då många andra säger att de blir deprimerade tar min kreativitet fart. Jag minns fortfarande med glädje hur jag satt hemma på mitt rum på Tjörn och knåpade på I nattens mörker. Oftast var det mörkt ute och jag kunde se månen lysa genom fönstret. Musiken sjöng från högtalarna och jag skrev så att pennan glödde. Det är den känslan jag alltid försöker komma tillbaka till när jag skriver.

Därför ser jag alltid fram emot när hösten kommer. När träden sprakar i gyllene färger, man hittar svamp i skogen och man får äntligen lov att tända ljus och sätta på sig sina stickade tröjor och sjalar.

Här är en av de sjalar jag har stickat, i min favoritfärg lila.

image

Håll med mig, visst är hösten härlig!