Bokmässan Andra Världar – 2015 års version 3


Så var det söndag och därmed årets bokmässa Andra Världar över. I år vararade den endast en dag, istället för två som de tidigare åren, men den var inte sämre för det.
image
image

image

Det är alltid lika roligt att träffa andra fantastikförfattare, både gamla vänner och nya bekanta. Jag hörde kommentaren ”andra världar är väl en stor firmafest?” av en av arrangörerna till Berättarfestivalen (där bokmässan höll till i år). Och ja, det skulle man kunna säga. En firmafest där alla är välkomna – både författare och läsare. För även vi utställare sprang runt bland borden och köpte böcker av varandra. Sedan kom vi tillbaka till våra egna platser och visade glatt upp vilka fynd vi hade hittat. En del impulsköp, en del några som man suktat efter länge och en del något nytt man vill testa.

image
Vad är det som är så fantastiskt med Andra Världar? Förutom de ovan nämnda är det att man känner att man har hittat rätt. Som geek känns det skönt att få lov att prata om sitt favorittv-spel eller citera en tv-serie och den man pratar med fattar precis. Man kan snöa in sig helt i en karaktär ellet diskutera likheter och skillnader mellan olika författare. Hur kul som helst. Och så alla dessa underbara böcker naturligtvis. Endast fantastik! Det är som att gå in i en godisaffär. Vad ska man välja? För man kan tyvärr inte köpa alla, även om man så gärna vill.
image

image

I år var Andra Världar en del av Berättarfestivalen i Ljungby. En hel del föreläsningar pågick runt omkring i lokalen där vi befann oss (en mycket trevlig lokal, ljust och fint med bra öerblick över alla borden). Bl.a dök Margit Sandemo upp som en av föreläsarna. Tyvärr hann jag inte få igång min kamera, men under hashtagen #andravärldar15 finns det många bilder och däribland Margit.

Vad fick jag själv med mig från Andra Världar det här året? Nya bekantskaper, nya böcker och ny inspiration att skriva klart mitt manus. Det är ju lätt att man blir blind på sin egen text, men när man hör att det finns folk som väntar på att få läsa den, då blir man extra taggad att skriva klart.

På sistone har jag varit ganska trött, då det har varit många sena kvällar och tidiga mornar. Det tog lite ut sin rätt på bokmässan, där det även var väldigt varmt. Ett tag var det nära att jag somnade och jag orkade inte vara så social som jag hade velat. Så, till alla som var där, om ni undrade var det därför. Jag körde hem vid halv nio och regnet öste alltmer ner ju närmare hem jag kom. Hur jag kom hem vet jag inte riktigt, men tydligen gick det. Jag stupade i säng nästan omgående.

Idag blir det lite städning här hemma men senare ska jag grotta ner mig i alla de böcker jag köpte. Mer om vilka och bilder kommer i ett senare inlägg.

Ha en trevlig söndag.


3 tankar om “Bokmässan Andra Världar – 2015 års version

Kommentarer är stängda.