Bokbloggsjerka – Hur viktig är bokens titel 19


Den här veckan har Annika en intressant fråga i sin bokbloggsjerka, nämligen Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att bokens titel är?

Titeln är mycket viktig för mig. Om man till exempel letar böcker på bibliotek ser man ju endast ryggen av böckerna och orkar ju inte dra ut alla för att titta på omslaget. Då är ju titeln mycket viktig för att fånga ens intresse. Oftast går jag efter titel lika mycket som omslaget på boken (om man nu ser båda samtidigt). För mig är det titeln som avgör om jag ska vända och läsa baksidestexten. Annika säger att hon inte brukar ägna titeln någon mer tanke om det inte är så att den inte alls har med handlingen att göra. Det får mig att tänka på Kennedys hjärna av Henning Mankell.

Kennedys hjärna

Jag valde att läsa boken just för att den hette Kennedys hjärna och trodde att den skulle behandla det ämnet. Men nej det gjorde den inte. Boken nämner den, men den är inte alls en stor del av historien. Boken borde hetat något helt annat, och inte lurat mig till att tro att jag skulle få en kriminaldrama som på något sätt behandlar Kennedy och den bit av hans hjärna som Jackie höll i sin hand när han dog.

Så jag tycker att titeln är mycket viktig.


19 tankar om “Bokbloggsjerka – Hur viktig är bokens titel

Kommentarer är stängda.