Superman fyller 75 år


Idag fyller Superman, eller Stålmannen, 75 år. Grattis.

Själv har jag inte förrän på senare tid blivit intresserad av denna superhjälte. Jag såg några av filmerna med Christopher Reeve när jag var liten, men var väl måttligt road av dem. Inte förrän vid 20års åldern började intresset växa, men det var tack vare serien Smallville som jag fick upp intresset ordentligt och har sedan dess sett om filmerna med Mr Reeve med större intresse. Dock, måste jag erkänna, tyckte jag att den serien verkade töntig i början, men efter att ha ”råkat” se ett avsnitt av säsong 3 eller 4 fastnade jag.

Sedan blev Smallville en inspirationskälla för mig och mitt skrivande. Genom att titta på avsnitt och fundera på dem kunde jag komma vidare i mitt skapande av karaktärerna Serando och Diero i I nattens mörker. De är ju varandras motsatser, på samma sätt som Clark Kent och Lex Luthor.

Nu till sommaren kommer det tydligen ut en ny film om superhjälten. Man of Steel heter den. Titta gärna på trailern:

Själv kunde jag inte låta bli att skratta högt när jag såg vem som spelar Clark Kents mänskliga pappa, Jonathan. 🙂