Varför läser jag böcker? 21


Den här veckan i bokbloggsjerkan frågar Annika helt enkelt:

Varför läser du böcker?

En ganska rak fråga men som ändå tål att tänkas på. För mig är det nog främst för att utveckla min fantasi, att få träna hjärnan. Att för en stund försvinna iväg, glömma allt som är runt omkring mig och bara förflytta mig till en annan värld, att bli någon annan för en stund. Dessutom läser jag även för att träna mitt eget skrivande. Jag hittar ständigt fina fraser som jag gillar och gärna använder och omarbetar i mina egna texter. 🙂

Varför läser du?

Varför läser jag böcker? 21


Den här veckan i bokbloggsjerkan frågar Annika helt enkelt:

Varför läser du böcker?

En ganska rak fråga men som ändå tål att tänkas på. För mig är det nog främst för att utveckla min fantasi, att få träna hjärnan. Att för en stund försvinna iväg, glömma allt som är runt omkring mig och bara förflytta mig till en annan värld, att bli någon annan för en stund. Dessutom läser jag även för att träna mitt eget skrivande. Jag hittar ständigt fina fraser som jag gillar och gärna använder och omarbetar i mina egna texter. 🙂

Varför läser du?


21 tankar om “Varför läser jag böcker?

 • Lena Brolin

  Läser nästan aldrig böcker numer.
  Jag är något av en periodare när det gäller böcker.
  Vissa perioder slukar jag massor, men just nu har jag haft ett uppehåll i flera år.
  Vet inte varför, det bara kommer sig…
  Kram!

 • sanna

  Det är en intressant fråga. Ibland diskuteras det hur läsande kan vara bra för förståelse av andra, empatin, intellektet… å andra sidan att det finns ett värde i att läsa även om det inte har en massa positiva biverkningar. Även personer som gör illa andra kan ju vara läsare. Men jag tror jag läser för att få ta del av andra öden, tankar, världar. Även om det är skönlitteratur utgår det ju alltid på något sätt från hur vi är som människor. Och det är underbart att få ta del av eller förskräckas över, att få följa andra genom böcker. Tycker jag.

 • Monika

  Jag tycker det blir lättare att relatera till andra och även händelser om man läser, det finns ju nästan ingenting som kan hända eller inga människotyper som man inte läst om 🙂

 • bokhuset

  Vad kul att du skriver själv. Läste någonstans om en som skrev och aldrig läste något för att inte bli influerad och det måste ju vara helt galen väg att gå.

  • nathaliesjogren

   Ja det tror jag också. Dessutom brukar både intervjuer och recensioner innehålla jämförelser med andra författare. Man vill att man ska vara influerad av andra. Vore ju konstigt annars.

 • Dorotea Pettersson

  Jag läser för att det ger mig energi och det ger mig innehåll till alla mina idéer som jag får hela tiden. Jag läser nästan aldrig skönlitteratur utan helst böcker inom utveckling för jag har insett att jag får ingen ro att läsa skönlitteratur. Jag vill lära mig saker hela tiden. Jag behöver sällan det där med att försvinna bort för det gör jag så ofta ändå när jag är inne i mina idéflows.

 • Nina Björk

  Jag läser oftast för att lära mig någonting nytt. Bibeln är en bok som jag läser ofta och ser alltid någonting nytt mycket intressant att fördjupa sig i. Där hämtar jag mycket inspiration. Historia är intressant och så gillar jag sagoböcker med mycket illustrationer och självbiografier.

 • evawaitz

  Nathalie, påminn mig i januari, för mitt problem är att jag INTE läser, fast jag vill. Det är tiden som inte räcker till, och nu menar jag böcker. Så nu vet du mitt nyårslöfte, redan klart, minst en bok i månaden.

Kommentarer är stängda.