Stängsla i regn ger en manusidéer 2


Igår hjälpte jag min man att sätta stolpar till ett stängel i fårhagen. Han satt i grävmaskinen och borrade hål i marken  med hjälp av kranen och ett stort borr. Jag stod utanför och kontrollerade att borret gick rakt och hålet kom i linje med de andra.

Det regnade. Kallt regn från sidan som kändes som småspik i ansiktet. Vad värre var, jag hade klätt mig fel. Fleecetröja med kortärmat under passade inte. Regnet gick rakt igenom. Inte roligt att stå där, speciellt när man mestadels stod still och blev kall.

Men, då kom jag plötsligt att tänka på mitt senaste manus. I en scen ska huvudkaraktären ta sig fram i ett kargt landskap där det regnar och är kallt. Plötsligt visste jag precis hur hon kände sig.

När jag väl kom in skyndade jag mig att skriva ner några väl valda, beskrivande meningar om hur det kändes att bli dyböt.

Ibland är det bra att frysa.


2 tankar om “Stängsla i regn ger en manusidéer

Kommentarer är stängda.