Libster Award – 11 frågor om böcker


liebster-awardJag har blivit nominerad av Pernilla att vara med i Liebster award och därmed svara på några frågor. Tack för nomineringen, Pernilla. Reglerna är som följer:

Länka tillbaka till personen som nominerade dig.
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig.
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare.
Gör 11 frågor till dem som du nominerar.
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar.

 

Vilken bok läser du just nu?

För tillfället har jag helt fastnat i Outlander-serien och är nu inne på Diana Gabaldons tredje bok vid namn Sjöfararna. Annars håller jag även på med Skogsblod av Ylva Lee Lindell, Attentaten i Gallius av Eva Holmquist och Witches of the East End av Melissa De La Cruz.

Vilken typ av böcker tycker du bäst om, varför?

Jag söker alltid först och främst upp fantasyböcker när jag besöker bibliotek och bokhandlare, och specifikt letar jag efter skräck. Dels för inspiration och dels för att jag gärna vill bli skrämd. Men det händer även att jag vandrar vidare till chick-lit avdelningen i jakt på en feel good bok, just för att få må bra.

Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år?

Ingen aning. Jag försöker att inte räkna, för då blir jag bara stressad. Jag läser för att jag vill läsa och inget annat.

Vilken årstid läser du flest böcker, varför?

Det har inget med vilken tid på året det är, utan snarare vilket humör jag är på och om jag har tid eller inte. Ibland är jag inne i en bokslukarperiod och ibland kan det ta lång tid för mig att komma igenom en bok.

Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker, varför?

Trycka böcker. Jag tycker om doften av dem, känslan av pappret och att man fysiskt kan se hur mycket/lite man har kvar att läsa. Att bläddra igenom boken är också härligt och skumläsa lite här och där och läsa om kapitlen har namn eller inte.

Hur hittar du böcker som du vill läsa?

Lite olika. Ibland är det på bibliotek men många gånger hittar jag dem på nätbokhandlar.

Om du bara får välja en bok, vilken skulle du då rekommendera?

Usch vilken svår fråga. Det finns några stycken som jag brukar rekommendera generellt, men får jag bara välja en blir det Astas bok av Barbara Vine. Spännande, mystiskt och lite historisk.

Var är din favoritläsplats?

I soffan och sängen.

Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu?

Time’s Edge av Rysa Walker, fortsättningen på Timebound, en spännande roman om tidsresor och att bekämpa det onda. Jag har lovat mig själv att läsa ut alla böcker som ligger på hög innan jag köper mig en ny. Få se hur det går med det.

Vad får dig att vilja läsa om en bok?

Det har faktiskt aldrig hänt. Det är för många nya böcker som lockar. Men jag har tänkt mycket på Astas bok (se ovan) och en dag, när jag har glömt tillräckligt mycket av den, skulle jag vilja läsa den igen för att återfå den spänningen den gav mig första gången.

Läser du många böcker på samma gång?

O ja! Jag är en duktig slalomläsare. 🙂

 

Nu till mina nomineringar och frågor. Jag nominerar dessa bloggare (har ni redan blivit nominerade är det valfritt att svara på mina frågor)

Ylva Lee Lindell

Kim M. Kimselius

Nellie C. Lind

Jonna Berggren

Lisa Rodebrand

Caroline Hurtig

Helena Andersson

Pebbles Karlsson Ambrose

Aengeln Englund

Maria Bielke von Sydow

Christina Linnea Örtendahl

Frågorna är som följer:

1. Vilken tid på dygnet läser du helst?

2. Vilken typ av bok läser du inte?

3. Vilken bok läser du just nu?

4. Vilken bok skulle du vilja läsa, men har aldrig gjort av någon anledning?

5. Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit?

6. Är det någon bok du aldrig skulle vilja läsa?

7. Finns det någon bok du önskar att du inte hade läst?

8. Var är din favoritläsplats?

9. Pocket eller inbunden?

10. Serier eller fristående?

11. Provar du hellre nya författare eller håller du dig till de du känner till?