Läskigt när saker hänger ihop i efterhand


Nu är Undergång ute och den har redan fått några recensioner. Det är så spännande att få veta vad andra tycker om min skapelse. 

Själv går jag och funderar på fortsättningen. Jag har en del klart men inte alla detaljer. Ändå är det något som slår mig när jag går igenom i huvudet hur allt ska fungera. Saker som jag har skrivit i Undergång får plötsligt en djupare mening och karaktärer som kanske inte har så stor plats i den boken får plötsligt en mer betydelsefull roll. Och det läskiga är att jag själv blir förvånad över hur allting hänger ihop. Det är som om allt redan är förutbestämt och jag bara skriver ner allt utan att komma på det själv. 

Det är till och med saker i ett tidigare manus som hänger ihop med Undergång och dess fortsättning. Läskigt men spännande.