Intervju med en av mina förebilder – Stephen King 3


Jag växte upp med hans böcker. Läste hur många som helst, både tjocka och tunna. Jag älskade hans sätt att skriva, att skrämma läsaren. Stephen King har alltid varit en av mina stora förebilder när det gäller författarskap. Jag har haft ett uppehåll med att läsa hans böcker, men för några månader sedan köpte jag en ny bok av honom. Det var underbart att få läsa honom igen. Läs mer här min recension av den (Ja, jag är en av The Bookie Cookiez).

Nu har han blivit intervjuad på The Late Late Show. Här visar han upp även sin humoristiska sida.

Vill man se hela intervjun kan man kolla in det här videoklippet, och spola fram 15 minuter.

Frågan är då vilken som är min favoritbok av Stephen King. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte har läst alla hans böcker, men spontant skulle jag säga Cujo. Den var så där smygande läskig och man visste inte om det skulle komma ett lyckligt slut. För några år sedan skulle jag titta på filmen, men var tvungen att stänga av när jag såg den lilla pojken (som var lika blond och söt som min son) eftersom jag visste vad som skulle hända.

Annars kan jag även rekommendera novellsamlingen Den förskräckliga apan.  Där i finns bl.a. Dimman, som senare blev en film.

Vilken är er favoritbok av Mr King?


3 tankar om “Intervju med en av mina förebilder – Stephen King

 • Carola

  Stephen King är verkligen King! Han har alltid varit min favorit också och jag försöker plocka lite av hans teknik när jag skriver själv. Men jag har lååångt kvar innan jag är i hans klass :).
  Kul att du kickade in på min blogg! Jag kommer definitivt att titta in mer här hos dig.

 • nathaliesjogren

  Jag håller med. Jag har också en låång bit kvar innan man kan klassas som The King, men det är ett bra mål att sträva mot. Jag gillar förresten din beskrivning av din bok, urban fantasy låter spännande.

 • Moa Engman

  Jag har också läst en del utav hans böcker och sett en del utav hans filmer. Cujo läste jag för många år sedan när jag gick i mellanstadiet. Vet inte vilken av böckerna som är min favorit, tycker att de kan bli rätt lika efter ett tag allihop (fast de gör dem ju inte mindre bra), Men av de som filmatiserats tycker jag att ”The shining” nya versionen är väldigt bra! 🙂 Storm of the Century rekommenderar jag också!

  //Medna medna.soclog.se

Kommentarer är stängda.