Bokbloggsjerka 23-26 november Mina 10 favoritförfattare 39


Den här veckan har Annika en ordentlig utmaning på bokbloggsjerkan:

Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.

1 Stephen King. En av de författare som har inspirerat mig till att skriva själv. Jag kan nämna boken Att skriva, där han berättar om sin resa som författare och ger mycket bra tips.

2. Anne Rice. The Witching hour. En underbart spännande och snyggt skriven bok som spänner över mer än sju generationer av häxor. En läcker bok.

3. Astrid Lindgren. Behöver väl ingen förklaring. Allrakäraste syster. Jag bara älskar den boken.

4. Barbara Vine. Astas bok En blandning av nytid och dåtid. Ett barnbarn letar efter några saknade sidor i sin mormors publicerade dagbok. Är det barn mormodern har fött verkligen hennes? Om inte, vems är det? Barnbarnet letar sig igenom ledtrådarna för att finna svaret på gåtan. Otroligt snyggt skriven och spännande från första till sista sidan. Väntar på att få glömma så mycket av den som jag kan, så jag kan läsa den igen!

5. L. J. Smith Night world. Från författaren av Vampire Diaries. En härlig värld med vampyrer, häxor och annat övernaturligt. Läckert skrivit och man dras långsamt in i nattens värld.

6. Ira Levin. En skräckmästare, speciellt Rosemary’s baby

7. Tad Williams. Jag har inte läst många fantasyböcker (vilket är synd), men Williams serie Otherland. En snygg blandning av framtid och olika världar (både dåtida och påhittade). I en framtid där man kan koppla upp sig på internet genom hjärnbalken och skaffa sig en egen avatar fastnar Renies lillebror. Utanför internet hamnar han i koma; hans själ är fast nånstans i det elektroniska. Renei ger sig iväg på en odyssé för att rädda sin bror.

8. Alexander McCall Smith. Damernas detektivbyrå. En skön ”söndagsbok” som man kan luta sig tillbaka med och bara njuta av välbehag. Passar perfekt med en kopp te i handen.

9. Herman Lindqvist. Mannen som gjorde historia folkpopulärt (oavsett vad ”riktiga” historiker tycker om honom. Vem har rätt att påstå att man bara får uttala sig om historia endast om man har läst det på universitetet?! Löjligt tycker jag.). Axel von Fersen är en intressant och spännande bok.

10. J RR Tolkien. Ja, han hamnar faktiskt längst ner på min lista. Visserligen är han en bra författare, men jag är ju lite mer intresserad av mer otäckare, mer skräckiga böcker, så därför faller han inte riktigt in i min smak. Därmed inte sagt att han kan skriva, för det kan han. De två tornen är ett bra exempel.


39 tankar om “Bokbloggsjerka 23-26 november Mina 10 favoritförfattare

Kommentarer är stängda.