Bara att bita ihop


Nästa steg i publiceringsprocessen av boken Undergång var att en lektör skulle gå igenom manuset och komma med förslag till ändringar.

Igår kom dem. Det är alltid nervöst att läsa igenom vad någon tycker om sitt manus. Lektören tyckte att det behövde göras en del ändringar och första gången jag läste igenom alla förslag gjorde jag som jag brukar göra: jag drog öronen åt mig och ville inte, orkade inte tänka på att gå igenom manuset en gång till.

Men sedan lät jag det sjunka in och läste sedan igenom det en gång till. Det förslag lektören kom med var inte så tokiga och de flesta var genomförbara. Visst en del scener behöver ändras och några ska läggas till, men jag behöver inte skriva om hela manuset.

Så det är bara att bita ihop och sätta igång. Jag får se det som att nu blir boken ännu bättre.