Alvhilda Sökandet av Pernilla Lindgren


Titel: Alvhilda Sökandet

Författare : Pernilla Lindgren

Förlag : Andra Världar 

Det här är tredje och sista delen om Alvhilda. Drt är i den boken som alla frågor ska få svar.

I den första boken får läsaren följa Allie då hon hennes riktiga väsen vaknar till liv. I den andra boken ser man sakerna från Stephans persektiv och får även mer bakgrundshistoria. I den tredje boken får man följa Alvhildas andra hälft, Ragnvald, från allra första början.

Man behöver ha läst de två tidigare böckerna för att förstå allt som händer i den här boken. Ragnvald tar med läsaren på en resan genom tiden från innan jorden funnits till nutiden, då de andra två böckerna utspelar sig. Man får lära känna honom och hans utveckling. 

Han och Alvhilda hör ihop men hon lämnar honom för orsaker som han först inte förstår. Genom århundraden vandrar han och möter Alvhilda då hon föds på nytt, men hon vägrar att vara med honom. Ragnvald tvingas utvecklas och ransaka sig själv för att förstå varför Alvhilda inte vill återförenas med honom.

Den här boken är annorlunda mot de andra två böckerna. Eftersom den utspelar sig över så lång tid blir tempot helt annorlunda. Ragnvald lär sig genom samtal med andra, bland annat Henri vars roll blir förklarad i boken.

Många av de frågor som jag hade från de andra böckerna får jag äntligen svar på i den här boken. Nu förstår jag hur allt hänger ihop.

Sista delen av boken är bäst, då den närmar sig samma tid som i de andra böckerna och man får se det från ett annat perspektiv. Det är då det tar fart och blir som mest spännande. 

Den är intressant för Ragnvald för flera filosofiska samtal och man får sig en funderare kring jordens skapelse, tro och väsen. Jag tappade dock bort mig lite i mitten av boken när det gäller tidsperioderna, då de beskrivs utifrån vad Ragnvald ser, men annars är det intressant att följa hans vandring genom historien. 

Den här boken får 3 ??? av 5.