Tema Andra Världar – intervju med Caroline Hurtig


Caroline Hurtig är en av utställarna på bokmässan Andra Världar. Hon stod där även förra året, då det begav sig i Jönköping. Idag intervjuar jag henne.

caroline hurtig1. Var får du inspiration ifrån? Jag får inspiration från allt möjligt, ibland från helt vardagliga saker, det känns som att hjärnan jobbar konstant och kryllar av olika idéer som man får sålla bland. Är jag ute efter inspiration brukar en promenad i skogen hjälpa eller att åka bil faktiskt. Varje gång vi åker långt och man sitter och tittar ut genom fönstret brukar fantasin alltid härja fritt.

2. Berätta om dina böcker. Jag har gett ut tre böcker nu, del ett och två i serien Själarnas öden och en fristående, Tjurnatten. Det är fantasy med inslag av folktro och till viss mån mytologi. Jag tycker om att skriva böcker med spänning och romantik, ren underhållning egentligen och en värld man kan förlora sig i några timmar.
3.Vilken av dina böcker tycker du bäst om? Oj vilken svår fråga! Den känns nästan omöjlig att svara på. jag tycker om alla, även om de har olika styrkor och svagheter så kan jag inte välja en som jag själv tycker är bäst.

4. Vad är det som får dig att gilla fantasy? Jag tror att det är känslan som jag själv hoppas att jag förmedlar i mina böcker, att man får lov att drömma sig bort en stund. Den vanliga verkligheten försvinner och man förlorar sig i en värld där allt är möjligt.

5.Vad ser du mest fram emot med Andra Världar? Att få träffa alla andra författare och köpa böcker inför sommaren!