Skriv om det du känner igen


Den senaste veckan har jag tagit bussen till jobbet. I vanliga fall gillat jag inte att åka buss, främst för att den stannar överallt och tar många omvägar, men för tillfället passar det perfekt.

Bussen åker nämligen igenom samhället Åsa, söder om Kungsbacka. I anslutning till Åsa ligger naturreservatet Näsbokrok, där min bok Undergång utspelar sig. Därför sitter jag på bussen och fantiserar ihop hur fortsättningen ska bli. 

När jag gjorde detta häromdagen kom jag plötsligt på något. Jag har ett annat manus (arbetstitel Dimma över Ödesbyn) som jag ännu inte skickat in till något förlag. Den är en fristående historia men jag har planer på att väva in några av karaktärerna med de i Undergång. När jag satt på bussen kom jag på att jag kan låta även den boken utspela sig i Åsa. 

När jag hade kommit på det satte fantasin igång ordentligt. Så nu sitter jag på bussen och planerar. Det är sant att man ska utgå ifrån sig själv när man skriver. Och att skriva om områden som man omringas av är verkligen att utgå ifrån sig själv.

Har du läst Undergång?  Du hittar den här .