Ja jag är en nörd. En Buffy-nörd


I år (faktiskt i går) är det 17 år sedan första avsnittet av Buffy the vampire slayer sändes i USA. Jag minns när jag själv snubblade på den serien en kväll och fastnade direkt. Tyvärr hade tv4 bara köpt in första säsongen, så det blev ett avbrott för mig då kanal 5 tog vid (den kanalen hade inte jag). Senare såg jag några avsnitt när de gick i repris (och jag äntligen hade kanal 5). Men det var inte förrän jag träffade min man för sju år sedan som mitt nörderi satte igång ordentligt. Han hade nämligen samtliga dvd boxar av Buffy. Så det har blivit en del Buffy sedan dess.

Varför är den serien så bra? Ja, den innehåller vampyrer, den är läskig, den har humor, man gillar karaktärerna och avsnitten är välskrivna. Skaparen Joss Whedon är ett geni (och jag vet att jag inte är ensam att tycka det). Jag skulle fortsätta i evighet, men jag väljer att sammanfatta det med en bild från Big Bang Theory:

image