Warm bodies


Häromkvällen såg jag och min man filmen Warm bodies. En annorlunda zombiefilm.

Vanligtvis brukar jag inte kolla på zombiefilmer. Det är för mycket blod och slem. Dessutom är zombies bara äckliga och långsamma. Som en otäck sjukdom som långsamt sprider sig. Ingenting spännande med dem. Ingenting som i hemlighet lockar med dem, jämfört med t.ex. vampyrer.

Därför var filmen Warm bodies en trevlig överraskning bland zombiefilmer. Den handlar om zombien R som, i sitt förruttnade tillstånd, börjar ifrågasätta sin tillvaro. Vad är det för mening med att vara en zombie? Vad har han att se fram emot annat än att bli allt mer till ett vandrande skelett? Alla dagat är den andra lik i zombiens värld – tills han möter Julie, en levande människa.

Istället för att kastasig över henne och äta på hennes kött händer det något med R när han träffar Julie. Långsamt börjar han förändras. Hans hjärta börjar till och med att slå. Problemet är att även om Julie upptäcker skillnaden hos R tror fortfarande resten av människorna att han bara är ännu en zombie – som behöver skjutas.

Det här är en rolig, spännande och lite otäck film som jag varmt rekommenderar. En lite annorlunda tvist på Romeo och Julia temat.

Kolla in trailern här: