Viktoria Iggström – skräckbloggare


Idag gästbloggar Viktoria, som driver bloggen fear not the dark.

13164419_10153695392798121_5122924437786580311_n

Jag heter Viktoria och har en skräckblogg där jag recenserar skräckfilm och skräcklitteratur. Har sett skräckfilm ända sedan jag var rätt liten och har alltid funnit det spännande och intressant. Första skräckfilmen jag såg var ”Den Onda Dockan” (Child’s Play) så fascinationen/skräcken för just dockor har funnits där ända sedan barndomen. Skriver även själv på en skräckroman.

Halloween har jag alltid älskat. Spöken, vampyrer, varulvar och monster – I love them! Men älskar också att klä ut mig, cosplay som det heter nuförtiden 😀 Det är synd att inte Halloween firas mer i Sverige, den mest spännande högtiden enligt mig.

Min film-lista för en perfekt halloween-kväll:

  • Dracula (1992) – Den med Gary Oldman och Winona Ryder i sina stiliga hattar och klänningar. Dramatiken, skräckromantiken och musiken! Underbart.
  • The Exorcist (1973) – Max Von Sydow som prästen Merrin, Linda Blair som den besatta flickan Regan och Jason Miller som prästen Karras, en utmärkt trio i skådespel. Spänningen, hjärtskärande skräck som håller än idag, tidlöst och fantastiskt.
  • Halloween (1978) – Den bästa i slasher-genren enligt mig. Michael Myers långsamt bestämda gång med den stora kniven och Jamie Lee Curtis höga skrik, en grymt bra slasher-klassiker.
  • The Company of Wolves (1984) – klassiska sagan om rödluvan och vargen, här med ett släng av skräck och splatter. Det är lika vackert som det är skrämmande och jag kan varmt rekommendera den!

Besök gärna min blogg för mer läskiga film- och boktips: fearnotthedark.wordpress.com