Varför jag alltid skriver för hand 1


Något som många reagerar på när jag skriver är att jag skriver för hand. Det kanske inte är så vanligt idag men för mig faller det naturligt. Jag växte upp i en tid då det inte fanns datorer eller mobiltelefoner i varje hem. Då det kanske på sin höjd fanns en skrivmaskin. Då var det lättast att ta till pennan att skriva med.⁠

Det har jag fortsatt med och numera är det lättast för mig. När jag ser min egen handstil kommer flowet i skrivandet mer naturligt. ⁠

Visst, jag kan skriva på datorn (och har även rätt fingersättning så att jag inte behöver titta ner på tangenterna när jag skriver) men det blir inte riktigt samma sak. Inne i huvudet hör jag min egen röst (eller är det karaktärernas?) bättre om jag skriver med penna.⁠

Därför skriver jag för hand. Hur gör du?⁠


En tanke om “Varför jag alltid skriver för hand

  • Tora Greve

    Jag skriver på datorn. Är bådahänt, vilket gör att jag har en förfärlig handstil. Skrev på maskin som ung. Skriver på datorn nu. Har artros och kan skriva för hand än mindre. Gick på en skrivarkurs på Skurup Folkhögskola där vi tvingades skriva för hand. Det tog fysioterapueten en månad att återställa mina händer, de var fulla av knutor.

Kommentarer är stängda.