Var får man inspiration ifrån?


Många gånger får jag, liksom andra författare, var jag får inspiration ifrån. jag förstår att många som inte hr tagit steget och börjat skriva men gärna vill funderar på just den frågan. Hur ska man få inspiration och var hittar man den?

Jag säger att man hittar den överallt. När man väl börjar skriva (och det är inte svårare än att trumma iväg på tagnenterna eller greppa pennan utan bry dig om hur bra det blir, bara du skriver) kommer inspirationen allt lättare och du kommer att upptäcka att ibland räcker det men en fras någon säger, en slinga från en låt eller hur solen lyser genom grenarna på ett träd. 


Häromdagen tog jag ännu  en promenad på Näsbokrok, naturreservatet där min kommande bok Undergång utspelar sig. Jag ville hälsa på mina karaktärer som finns där och samtidigt börja spåna på fortsättningen. Redan nu har jag en idé om hur del två ska  bli men allt är inte klart.
När jag gick omkring där gick jag åt ett håll jag aldrig hade gått tidigare och kom fram till en vik vid havet. Vågorna kluckade mot stenarna vid stranden och jag stannade upp. Plötsligt såg jag en hel scen framför mig. Jag kan inte avslöja hur scenen var, men där och då visste jag hur öppningsscenen på nästa bok i serien om Emy och Melissa skulle vara. Jag blev nästan berusad av lycka. 

Så inspiration kan komma närsomhelst, varsomhelst. Låt det komma och det du ska se att det blir lättare och lättare.

Var får du inspiration ifrån? Dela gärna med dig av dina erfarenheter.