Vampyrer i Halland 4


Har ni varit på Vampyruställningen på Varbergs museum? Om inte, besök det. Ett underbart ställe för alla vampyrälskare. Ikväll var jag där och lyssnade på när museet och Varbergs bibliotek hade en vampyrskrivartävling med hjälp av Sofie Trinh Johansson. Det var verkligen perfekta stämningen att sitta där inne bland Dracula och varulvar och prata om hur man skriver om vampyrer och vad andra har skrivit om det. Mycket inspirerande. Vad gjorde jag när jag kom hem? Skrev naturligtvis. 🙂

Vampyrer i Halland


Har ni varit på Vampyruställningen på Varbergs museum? Om inte, besök det. Ett underbart ställe för alla vampyrälskare. Ikväll var jag där och lyssnade på när museet och Varbergs bibliotek hade en vampyrskrivartävling med hjälp av Sofie Trinh Johansson. Det var verkligen perfekta stämningen att sitta där inne bland Dracula och varulvar och prata om hur man skriver om vampyrer och vad andra har skrivit om det. Mycket inspirerande. Vad gjorde jag när jag kom hem? Skrev naturligtvis. 🙂


0 tankar om “Vampyrer i Halland

 • Carola

  Spännande! Hade gärna besökt utställningen men bor tyvärr för långt bort.
  Jag undrar vad du har för åsikter om det är ok att sno andra författares regler kring vampyrer? Med regler menar jag tex röda ögon, att de bara kan dödas på ett visst sätt osv. Jag gillar tex Stephanie Meyers ”vegetarianer” och skulle vilja använda det på något sätt.

  • nathaliesjogren

   Absolut är jag för att låna av varandra. Från början var ju vampyrer hemska, otäcka, äckliga varelser som vandrade omkring och terroriserade de levande. Sen har de förändrats, bl a med hjälp av Anne Rice och blivit vackra, konstälskande, sofistikerade varelser. Om en regel fungerar i en bok så varför inte funka i en annan. Låna du bara på. Så länge du inte snor hela historien rakt av. 😉

   • Carola

    Jag gillar också sofistikerade vampyrer men att faran ligger som en oroväckande skugga över deras närvaro :). Anne Rice har jag inte läst, får bli nästa århundrade när jag betat av alla böcker som ligger olästa.

    • nathaliesjogren

     När jag var yngre älskade jag Anne Rice men en del av hennes böcker kan vara lite sega för min smak. Hennes häxtriologi är bra dock, speciellt den första boken The witching hour.