Vad som inspirerar mig


Så här års när det är kallt och mörkt ute känner jag alltid den härliga inspirationen komma krypande och gripa tag i mig. Ju mörkare det är ute, desto bättre mår jag inombords. Att då kunna slå sig ner med en penna i handen (ja, jag skriver som allra bäst för hand och renskriver sedan på datorn), kanske med ett levande ljus som sällskap och en god kopp te bredvid mig, då kan magiska saker hända.

En annan ingrediens som är viktig för mig och mitt skrivande är musik. Att höra en låt, att låtas sköljas över av dess toner och melodi är underbart. Att med hjälp av musiken få fram en stämning, bilda sig en fantasi som man sedan för ner på papper. Det är magiskt. Det kittlar i hela kroppen när det händer.

Vilken årstid tycker jag då bäst om? Hösten såklart, men även vintern.

Vad inspirerar er?