Utmaning din bokhylla 6


Den senaste tiden har jag inte skrivit något alls. Men det menas inte att jag inte har jobbat på min roman. I huvudet växer den för fullt, jag finslipar på karaktärer och ändrar om på scener, speciellt inledningsscenerna. Då man som läsare får möta karaktärerna för första gången. Häromdagen körde jag bil utan radio. Jösses, vad mycket jag kom att tänka på då och mycket som jag redde ut. Ingen som störde mig och ingen musik som påverkade mig.

Nu i november är det tovning och syning som gäller. Allt för att jag ska hinna till julmarknaden på Hasses loge. Därför har jag, tvärtemot vad många andra gör nu i november (jag tänker på nanowrimo), inte skrivit ett ord. Tanken är att jag ska ta igen det i december. 🙂

Därför blir det inte alltid mycket jag skriver här på bloggen heller. Men jag tänkte göra en liten utmaning i alla fall, som jag hittade på Bokugglan.

Så här går utmaningen till:

Gå till din bokhylla. Till den översta hyllan, längst till höger. Räkna till din 34:e bok. Om hyllan tar slut så fortsätt till hyllan under och om du inte har 34 böcker, så börja om från ett. Ta ut boken. Fyll i formuläret här under.
Titel: Kalaharis skrivskola för män (ur serien Damernas detektivbyrå)
Författare: Alexander McCall Smith
 
Bläddra till sidan 68 och skriv första meningen på rad 13: ”Mina strutsar är allmänt kända för sitt goda kött”, fortsatte mr Molefelo.
Sista ordet på sidan 97: det
En sak som finns på framsidan: En struts
Tredje meningen i hela boken: Här satt hon alltså, någonstans i den sena trettioårsåldern – vilket vad henne anbelangade var den bästa åldern att vara i – här satt hon, med huset Zebra Drive och två föräldralösa barn, en pojke och en flicka, som förde med sig liv och prat i hemmet.
Det första ordet du såg på sidan 33: Kapitel

Vad tycker du om den här boken: En härlig bok. Det är ett behagligt tempo i den här boken, så som i de andra i samma serie. Det viktigaste är inte vem som är mördaren, eller om en klients granne är en lagbrytare eller inte. Det är det sköna tempot, hur det sakta går framåt för Mma Precious Ramotswe och hennes vänner. Och man blir definitivt sugen på te när man läser den. 🙂

Det var allt för mig idag. Känn er manade att anta den här utmaningen, om ni vill. 🙂


6 tankar om “Utmaning din bokhylla

  • Anne Jonsson

    Hej Nathalie, tack för titten i min blogg! Och jag ser att du har redan gett ut en bok! Wow vad roligt!!!! Vad duktig du är..är grymt imponerad! Jag håller på med min första (av förhoppningsvis många) roman som jag inte har så mycket kvar på. Hoppas förstås på att bli utgiven….Det är min allra högsta dröm, näst efter att jag och min familj får fortsätta vara friska förstås!

  • nathaliesjogren

    Ja, ge aldrig upp din dröm! Om du tror på dig själv och din bok finns det alltid någon mer därute som också gör det. 🙂 I nattens mörker skrev jag på, av och till, i mer än tio år! Men jag gav aldrig upp och till slut blev den publicerad. Det manus jag jobbar med nu kommer (förhoppningsvis) inte ta lika lång tid. 🙂

Kommentarer är stängda.