Usch vad svårt! 1


På bokmässan precesenterade förlaget Ordberoende vilket temat för nästa års #Älskanoveller skulle bli. Temat är: saknad.

Jag var där när det presenterades och direkt kände jag att detta var ett tema jag gärna ville skriva om. Speciellt från ett personligt persektiv.

Jag har nu i några dagar gått och funderat på hur jag ska skriva, var jag ska börja, vad som ska vara med, vilka detaljer jag vill belysa osv. Jag har även skrivit några rader som utkast för att lättare få till det, men det var inte förrän idag som jag satte igång att skriva ordentligt.

En gång tidigare har jag skrivit med ursprung från mitt eget liv (en novell som inte har blivit publicerad) och då tyckte jag det var svårt att återberätta och återuppleva alla känslor. Den här gången tänkte jag att det inte skulle bli så svårt, då det jag tänkte skriva om hände för så länge sedan. Vad fel jag hade.

Mitt i skrivandet började tårarna rinna. Det var jag inte beredd på själv. Jag blev tvungen att ta paus från skrivandet. Att det skulle vara så svårt att skriva om saknad hade jag inte trott. Får hoppas att jg får ihop en bra text och att den får komma med i antologin.

Vd skriver jag om? När min pappa gick bort då jag var 19 år.


En tanke om “Usch vad svårt!

Kommentarer är stängda.