Två förläggare på en vecka 2


Den här veckan händer det grejer inom bokvärlden. I alla fall med mina framtida böcker.

I onsdags träffade jag en förläggare från Tusen idéer och vi diskuterade upplägget till en handbok i nåltovning. Jag har länge haft planer på att göra en sådan bok och tagit en del bilder när jag har suttit och nåltovat. Men jag har inte fått någon struktur på det hela och inte vetat hur mycket eller vilka typer av bilder jag borde ha med. Gunnel från förlaget visade prov på tidigare böcker som de hade tryckt och det hjälpte mig att få en bra överblick över det hela. Nu har jag sommaren på mig att ta så många bilder som möjligt (när det ändå är fint väder och bra ljus) och hösten på mig att skriva och redigera texten. Till våren sätter vi sedan igång med layout och tryckeri.

På fredag den här veckan bär det av till Öland. Där ska jag träffa Lisa från Fantasi-förlaget Jag ska då skriva på kontrakt för manuset Undergång och titta på förslag till omslag. Otroligt att detta händer. Och så spännande.

Jag ska åka tåg dig och det tar några timmar. Därför köpte jag idag en ny anteckningsbok så att jag på tåget kan sitta och skriva på nästa manus. Ja, för jag har en ide till en ny bok som har legat i bakhuvudet ett tag och mognat. Det ska bli härligt att äntligen få skriva på den.

Undergång kommer runt jul ungefär och senare kommer även nyutgåva av I nattens mörker (då med en ny titel).

Åh vad det här är roligt.


2 tankar om “Två förläggare på en vecka

Kommentarer är stängda.