Två böcker på gång samtidigt


Mitt mål i år är att ha publicerat två nya böcker, förhoppningsvis tre och att ha skrivit råmanuset till fortsättningen på Undergång.

Oj, tänker kanske du. Hur ska hon hinna med det? Ja, det låter som mer arbete än vad det kanske är (hoppas jag ?). Just nu jobbar jag med att bli klar med två böcker samtidigt.  Den ena är I nattens mörker, min debutroman som kom 2011. I och med att jag fick Undergång publicerad på Fantasi förlaget fick jag också godkännt att de skulle trycka pm min debutroman. Därför redigerar jag just nu om den samtidigt som jag funderar på en ny titel. Du kanske har ett bra förslag? Vill du läsa om vad den handlar kan du gå in på sidan Publicerade verk.

Den andra boken är en helt annan typ av bok. Det är en handarbetsbok i hur man nåltovar. Steg för steg kommer jag att visa hur man nåltovar olika figurer och jag tar nu kort för fullt inför detta. Tanken är att den ska bli klar till våren.

Figurer så som tomtar får man lära sig i min kommande bok om nåltovning.

I och med den boken kan även du bli en nåltovningskonstnär. 

Den tredje boken då? Jo, det är ett manus som också ska redigeras. Just nu heter den Dimma över Ödesbyn (titlar kan lätt ändrad och eftersom förlaget inte har läst manuset än är det inte säkert att den kommer att heta så om och när den väl publiceras). Den har jag blivit läst av en lektör så råmaterialet är redan skrivit. Det är bara finslipningen som behövs göras. Dessutom har jag kommit på hur jag kan koppla ihop den berättelsen med Undergång och dess fortsättning.

Vilket leder till målet att skriva första utkastet till fortsättningen på Undergång. Jag har redan planerat en massa scener i huvudet och tagit många promenader där jag pratar högt för mig själv. Det är så jag ”skriver” i början. Nu har jag snart fått ihop alla delar och jag börjar ana hur slutet ska bli. Men jag tänker inte skriva någonting förrän de andra böckerna är klara.

Men det är så pirrigt och roligt med alla dessa planer. Främst tycker jag det är kul att jag har hittat på kopplingar mellan de olika böckerna så att karaktärer från en bok kan dyka upo i en annan. Lite cross over är ju alltid kul, tycker en fan-girl som jag. 

Har du läst Undergång? Inte? Passa på att beställa ett eget exemplar av den redan idag. ? Du kan även provläsa ett kapitel om du klickar på länken.