Tv serier 3


Det finns några tv-serier som jag gärna tittar på och jag tänkte prata om dem idag. Här är det, i ingen speciell ordning:
How I met your mother är en serie som jag gillar. Den är en komediserie i min smak och dessutom tycker jag om när de planterar en sak som sedan tas upp senare. När man tittar på den serien känns det ibland lite som skaparna har vetat redan från allra första början hur det ska sluta. Så snyggt ihoppusslat är det. Me like. Sedan är det alltid lite extra roligt när en skådis från Buffy som är gift med en anna skådis från Buffy möts upp i en annan serie, som den här. Sånt gillar lilla nördiga jag. 🙂

Nu idag diskuterade man just HIMYM på P3 eftersom allra sista avsnittet gick i USA inatt.

Smallville var en serie som jag följde när den gick på tv. Tyvärr var de sista säsongerna de sämre i serien. Här var storyn bara löjlig och det glömdes bort en massa saker från avsnitt till avsnitt. Igen röd tråd alls. Speciellt när det gällde skurken Lex Luthor och hans comeback. De kunde gott avslutat serien flera säsonger tidigare.

Supernatural upptäckte jag för ett år sedan ung. och fastnade direkt. Jag kan inte sluta titta på den. I början var det mest för de olika monstren de jagade, men nu är det även för dynamiken mellan karaktärerna.

En annan serie som jag gärna tittar på är NCIS. Tyvärr blir det inte så ofta eftersom jag inte har den kanal som den går på. Men när jag hälsar på min mamma (som har den kanalen) brukar vi titta på den. NCIS är inte fullt med blod och grymma mördare. Jovisst handlar det om mord men på något sätt är det inte jakten på mördaren som är det viktiga. I alla fall inte för mig. När det gäller den här serien är det spelet mellan utredarna som jag gillar. Deras gnabbande är lite mysigt, om man kan säga så.

Sist men inte minst tittar jag då och då på Buffy the vampire slayer. Den serien är bäst. Den har allt. Spänning, romantik, monster, magi och humor. Och underbara repliker. Och karaktärer. Ja, allt helt enkelt. Skaparen Joss Whedon är nog den bästa tv-serieskapare. Jag och min man brukar dra igenom en säsong lite då och då. Mycket trevligt.

Vad tv-serier brukar du titta på?


3 tankar om “Tv serier

  • Helena, MsHisingen

    Gillar också HIMYM, men undrar om de inte borde ha avrundat den för ett par säsonger sedan. Ett vanligt problem känns det som, förutom när de istället avslutar en serie mitt i, utan att den fått avslut… Det blir helt enkelt inte bra hur de än gör 🙂

Kommentarer är stängda.