Tv-serie: Izombie


Jag har nyligen hittat en ny serie att bli beroende av. Vanligtvis är jag inte så förtjust i zombiefilmer eller tv-serier, men den här serien gillar jag. Izombie heter den och det jag framför allt gillar med den är att huvudpersonen, som är en zombie, inte är ett hjärndött monster som stönande släpar sig omkring, utan en fullt fungerande karaktär.

Liv Moore är en läkarstudent som på en fest råkar bli smittad av en zombie och själv förvandlas till en. Därefter byter hon helt livsstil för att kunna fungera något sånär normalt bland människor. Hon gör slut med sin fästman och börja jobba på ett bårhus (för att få lätt tillgång till hjärna), men hon upptäcker snabbt att varje gång hon äter hjärna får hon syner från den person vars hjärna hon just ätit. Det leder henne till att börja jobba med polisen att lösa mordgåtor. Den enda som vet att hon är en zombie är hennes chef.

Det här är en serie med både spänning och glimten i ögat. Introt är coolt bara den och genom serien följer serietemat med tillsammans med vitsiga titlar på scenerna.

Izombie liknar Buffy the vampire slayer, men med en stor skillnad: den kvinnliga huvudkaraktären är mer medmänsklig och inte riktigt lika självupptagen som Buffy. Missförstå mig rätt, jag älskar Buffy the vampire slayer, men jag gillar mer alla andra karaktärer i den serien än huvudpersonen. I izombie är det lättare att relatera till Liv Moore.

Skådespelarna är på topp i den här serien. En av bieffekterna till att man äter hjärna är att man som zombie får en del av offrets karaktärsdrag och Rose McIver (som spelar Liv Moore) gör ett superbra jobb när hon går från att vara en sur gammal gubbe med ledvärk till frustrerad sexuell bibliotekarie. Det blir både roligt och spännande, som sagt.

Missa inte den här serien.