Topp Tio Tisdag – Tio ord/tema som får mig att köpa böcker


Jag har upptäckt en blogg som har tema varje tisdag. Det är The Broke and the Bookish.

Jag har varit och kikat på de olika teman, men den här veckan kände jag att det var ett tema som jag kunde svara på, nämligen: top ten words/topics that will make me pick up or buy a book.

Först vill jag bara säga att det går alltid i perioder, beroende på vilka typer av böcker jag har varit intresserad av att läsa under vissa perioder i mitt liv, men den här listan kommer att handla om vad jag går igång på just nu.

1. Vampyrer. Inte direkt förvånande eller? 🙂

2. Skräck. Det är ju nästa bara de avdelningarna där jag letar på bokhandlar och bibliotek.

3. En ny bok av någon favoritförfattare. Behöver inte nödvändigtvis vara en ny bok, bara jag gillar författaren.

4. Häxor. En ny genre som jag läser allt mer om. Då handlar det inte bara om skönlitteratur, utan även fakta böcker om t.ex. Wicca.

5. Mystiskt eller mystik. Bara ordet får mig att rysa av välbehag och den bok som lever upp till ordets rätta betydelse är verkligen en pärla.

6. Kvinnlig karaktär. Det är det jag mest gillar just nu.

7. Olycklig kärlek kan också få mig att titta till en liten extra gång. Sedan är det inte säkert att jag läser boken, man jag kollar på den i alla fall.

8. Död. Om det då är en fantasy eller skräckroman.

9. Thriller. Jag tycker om att bli kittlad av det otäcka.

10. Buffy eller Angel. Ja, jag är en sucker för de två tv-serierna, som ni som följer mig vet, och kommer jag över en bok som handlar om någon av dem så kan jag inte motstå.


0 tankar om “Topp Tio Tisdag – Tio ord/tema som får mig att köpa böcker