Tillsammans med fantastikförfattare


Igår var jag på årets bokmässa. Jag gick dit bara en dag och passade på att köpa så mycket böcker som möjligt.

Till slut hade jag så många att armarna höll på att ramla av. Jag fick stanna vid nästan varje bord och prata en stund medan jag vilade. 

I år hade de ordnat till det så att alla fantastikförfattare var samlade på samma ställe. Fantastikgränden kallade de det.

Hur jag än gick på hela mässan kom jag hela tiden tillbaka dit. Och det kanske inte är så konstigt. Många av författarna har jag träffat flera gånger på olika mässor och det är alltid roligt att få ses igen. 

Fantastik är samlingsnamnet på de olika genren fantasy, sci-fi och skräck med alla dess undergenrer.

Visst, att vara författare kan ibland vara ensamt, men det är vid sådana här tillfällen som man upptäcker att man inte är ensam. Att vara tillsammans med andra författare som dessutom skriver i samma genre som en själv ger en energi och inspiration. Man vill bara ha mer.

När mässan stängde var vi ett gäng på runt 20 personer i fantastikgenren som gick och åt på Park Aveny. 

Trött men nöjd stånkade jag mig sedan hem mot tågstationen för att slutligen åka hem.

Nästa år hoppas jag på att själv få stå på mässan och sälja böcker. Tillsammans med alla de andra.