Tematrio – kläder


Den här veckan har Lyrans Noblesser kläder i sin tematrio. Som vanligt är det inte alltid en lätt utmaning, men jag tänkte ge den ett försök. Jag trodde det skulle vara svårare än vad det var att hitta tre böcker med kläder i titeln. Men tack vare adlibris sökfunktion (måste jag erkänna) lyckades jag även hitta tre stycken som jag dessutom har en bra relation till.

1. Lycka och ett par blå skor av Alexander McCall Smith. En härlig bok ur serien Damernas detektivbyrå. I den här kommer sekreteraren fram ännu mer och blir en mer djupare karaktär. Rekommenderar den varmt, så som alla de andra böckerna i den serien.

2. Var är Långa farbrorns hatt? av Inger Sandberg. Långa farbrorn och lilla Anna var en favorit hos mig när jag var liten. Just den här läste jag inte, men jag tror att den är minst lika bra som alla de andra böckerna.

3. Ta en tröja och gör något nytt av Stefanie Gerard. Detta slår an på mitt andra intresse, att sy, virka, sticka och göra saker med garn och ull. I den här boken får man många tips och idéer. Låt inspirationen flöda!

Vilka tre böcker med kläder i titeln vill du tipsa om?


0 tankar om “Tematrio – kläder