Tematrio – Elisabeth 3


Den här veckan är uppmaningen från Lyran att nämna tre böcker med namnet Elisabeth – antingen författaren eller en karaktär.

1. Direkt dyker naturligtvis Elisabeth Bennet från Stolthet och fördom upp. Som Lyran själv säger, fyller den boken 200 år i år, och Lizzy förtjänar att hamna på min förstaplats.

2. Elisabeth Kostova är författaren till Historikern. En perfekt bok för mig egentligen, då den handlar om Dracula och att leta upp ledtrådar i det förflutna, men på något sätt tröttnade jag på den boken och kom aldrig igenom den. Kanske jag borde försöka mig på den igen någon gång…

3. Tredje namnet var inte direkt självklart. Jag fick söka lite och till slut hittade jag Elisabeth George. Jag har inte läst något av henne själv, men min moster gillar henne. Så om jag nån gång väljer en deckare igen blir det nog denna Elisabeth. 🙂


3 tankar om “Tematrio – Elisabeth

Kommentarer är stängda.