Tematrio Boken/Filmen


Den här veckan utmanar Lyrans noblesser att berätta om tre böcker som har filmatiserats och om man tycker det blev bra eller inte.

1. Queen of the dammed. Anne Rices bok var den dittills bästa bok jag hade läst av henne. När jag såg filmen tyckte jag verkligen om skådisarna, framför allt Stuart Townsend som spelar Lestard. Men de hade tyvärr tagit bort en hel del från boken och därför tycker jag att boken är bättre än filmen. Även om filmen är bra.

2. Shutter Island ären spännande och överraskande film. Boken står i min bokhylla, men jag har inte läst den. Hoppas den är minst lika bra som filmen.

3. Det. Egentligen en miniserie av Stephen King, men väl värt att nämna. Jag minns att jag var väldigt rädd för den där clownen när jag såg den när jag var lite (mindre). Senare läste jag boken och den var grymt bra. Oftast tycker jag att Kings filmatiserade böcker inte blir bra alls. Det beror på att King har mycket psykologi i sina böcker som är svåra att överföra till film. Men i Det har man lyckats.

Det var mina böcker/filmer


0 tankar om “Tematrio Boken/Filmen

  • Anne Jonsson

    Jag måste ju då nämna filmatiseringen av Sidney Sheldons böcker, bl a ”Tracys Hämnd”, ”Marys Chans”, ”Spelets Härskar”e m fl. Dessutom gillar jag ”Stolthet och Fördom” av Jane Austen och sist men inte minst Barbara Taylor Bradfords ”Inte för vinning skull”. Romantik och spänning för min del alltså 🙂