Tema trio – Svenska författare


 

I samband med nationaldagen är temat hos Lyrans noblesser svenska författare, dvs tre favoritförfattare. Jag brukar vanligtvis inte läsa så mycket svenskt. Det har kommit nu på senare tid att jag har börjat upptäcka författare på mitt modersmål. Men tre stycken kommer här:

1. Första namnet som direkt dyker upp i mitt huvud är Maria Gripe. Jag älskade Agnes Cecilia och även Skuggan på stenbänken-serien. Det kusliga kommer krypande och gör hela berättelsen allt mer spännande.

2. En ny författare är Monic W Arvidson. Hennes bok Minnas hemlighet är underbar och ni kan läsa min recension av boken här.

3. Och, inte att förglömma, Astrid Lindgren. Men sprudlande fantasi, härliga karaktärer. Ja, behöver man säga mer? Min favorit är Allrakäraste syster. Den inspirerade mig mycket när jag var ung i mina lekar.


0 tankar om “Tema trio – Svenska författare

  • Carola

    Åh, min allra käraste syster är också en av mina favoriter. Jag har köpt den i nytryck till mina barn.
    En annan lustig sak. Träffade en kollega idag som informerade mig om att hans fru har en blogg. Gissa vems! Jo, Lyrans noblesser :). Han skulle maila mig länken men nu behövs inte det. Lite kusligt är det :).